Снимка: ПетелТуристическият бранш се обяви против блокадата във Варна. В писмо

...
Снимка: ПетелТуристическият бранш се обяви против блокадата във Варна. В писмо
Коментари Харесай

Туристическият бранш е срещу блокадата на Варна. Изпрати писмо на Портних и го призова да вземе мерки

Снимка: " Петел "

Туристическият бранш се разгласи срещу блокадата във Варна. В писмо до кмета Иван Портних от сектора призивовата кмета на морската столица да вземе ограничения.

Публикуваме писмото без редакторска интервенция: 

" 04.08.2020 г.                       Вх. № РД20014658ВН / 04.08.2020г.

ДО

Г-Н ИВАН ПОРТНИХ

КМЕТ НА ОБЩИНА ВАРНА

 

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПОРТНИХ,

     

В момента сме в разгара на извънредно сложния и непредсказуем летен туристически сезон 2020 година Целият туристически отрасъл в региона е извънредно смутен по отношение на икономическите резултати и успеваемостта на тяхната активност в резултат на понижения размер туристопопок поради пандемията от COVID-19.

Всички дружно с общи старания се опитваме да осигурим оптимален комфорт на всички посетители на Варна и да излъчим доста позитивни импулси, че Варна е несъмнено и умерено място и чака своите туристи да прекарат най-чаканите си дни в годината.

От през вчерашния ден (3 август) сме очевидци по какъв начин централни кръстовища в Морската ни столица се блокират от група хора и всичко това основава безпорядък и дискомфорт за напредване както с рейсове, по този начин и с коли през града. Всички тези вести се излъчват както по националните, по този начин и в интернационалните медии и към този момент записваме отвод на резервации, както и на екскурзии точно поради блокадите на основни кръстовища и транспортни артерии в града.

Тази година разчитаме извънредно доста на българския, само че и на румънския пазар, които туристи идват главно със лични коли и сходни вести въздействат при избора на дестинация, която в последния миг може да бъде изменена.

Като браншови организации, представляващи огромна част от туристическия бизнес в региона, се обръщаме към Вас с гледище да потърсите опция за разговор с протестиращите пред постройката на Община Варна и да се откри решение техният кротичък митинг да бъде позициониран на различно място, което да не попречва превоза в града.

Отчитаме правото на всеки да отстоява политическите си претенции, само че дано да не бъде за сметка на работещите хора, опитващи се да обезпечат занаят на фамилиите си.

Надяваме се, че е допустимо да бъде открито компромисно решение, което ще бъде от изгода за жителите, за туристите и за бизнеса на Варна.

           

 

С почитание,

 

 

ГЕОРГИ ЩЕРЕВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СЪЮЗ НА ХОТЕЛИЕРИТЕ – К.К. ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ

 

 

МАРКО МАРКОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СЪЮЗ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ ЗА РАЗВИТИЕ

НА К.К. ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ

 

 

ПАВЛИН КОСЕВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ВАРНЕНСКА АСОЦИАЦИЯ НА РЕСТОРАНТЬОРИТЕ

И ХОТЕЛИЕРИТЕ

 

 

ИЛИН ДИМИТРОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ВАРНЕНСКА ТУРИСТИЧЕСКА КАМАРА

 

 

ДЖАНИ ШАРКОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ВАРНЕНСКА АСОЦИАЦИЯ НА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ АГЕНЦИИ

 

 

ГЕОРГИ ФИЛИПОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА АСОЦИАЦИЯ ЗА РЕКЛАМА И КОМУНИКАЦИИ В ТУРИЗМА

 

 

ХРИСТИНА НЕДЕЛЧЕВА

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СЪЮЗ НА ЕКСКУРЗОВОДИТЕ В БЪЛГАРИЯ "

 

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР